Baglad – 38 fő

Hm… mostanában frissültek a wikipédián az adatok, a 2014-es szerint még 50 fő volt írva, a 2015. január 1-i statisztika szerint már csak 38 fő… ha lehet hinni az adatoknak, fogyatkozás zajlik egyelőre.
Miért hittük el, hogy valami gyárban kell görnyednünk ugyanannyi, vagy kevesebb pénzért, mint amennyit meg tudunk termelni? Vagy más, nem termelő munkát végeznünk? Hogy kaptuk be a horgot, hogy végezzünk majdnem teljesen fölösleges tevékenységeket, idő híján pedig együk meg az élelmiszeripar egészségtelen ételeit? A kérdés költői és tudom, szerteágazó…
Én azt mondom, nagyon kevés a havi százhúszezer forint, ami faluhelyen azért jövedelemnek számít. Nem igaz, egyszerűen ne higgyétek el, hogy ennyit nem lehet megtermelni! Olyan munkával, amiről az elejétől a végéig érzed, hogy értelme van. Felnyitod a földet, beleteszed a burgonya gumót és már akkor tudod, tökéletesen érzed, hogy jó dolgot csinálsz. Persze, küzdesz a kártevőkkel, időjárással, de inkább evvel küzdj, minthogy elszáll a gépedről az excel táblád és kezdheted beírni a fél tonna adatot előröl. Mert ez felőröl.
Bagladon még van egy darab vegyesbolt, légyfogóval és a küszöbön fekvő kan macskával. Jelenleg 41 db lakóingatlan van a faluban az ingatlannet szerint, a fotók szerint, és amit láttunk, nem emelkedik éppen ez a szám. Nézzétek meg azt a kék házat, semmi baja, ide ember kell, odamenni, igazi életet élni. A kerítést meg kell csinálni, benépesíteni a jószágudvart és veteményezni. A tapasztalatok alapján nagyon maximum egymillió forintért meg lehetne venni.
Döntsetek, álljatok fel, adjátok el a lakást 8 millióért, a kényszeredett munkát, ha még egymilliót rá is kell költeni a házikóra, akkor is marad tartalék, amiből 1-2 év alatt talpra lehet állni és ember-életet élni.

Séta a faluban

Közelben levő nagyvárosok:
Lenti: 14,3 km
Őriszentpéter: 22,8 km
Zalaegerszeg: 41,1 km
Szentgotthárd: 43,3 km
Körmend: 43,8 km

Kinek ajánljuk?
Fiataloknak, de bármelyik korosztálynak, akik összefogva a már ott élőkkel gazdálkodásba kezdenének. Eljárhatnának közösen piacra, értéket teremtve a helyi élelmiszernek. Elláthatnának a közelben éttermeket, közétkeztetést a megtermelt élelmiszereikkel.

Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot?
Polgármesteri Hivatal
Facebook oldaluk nincs
Mesés Hetés oldala
A közelben működik a Borostyán Szociális Szövetkezet boltja
A Lenti termelői Piac
Őrségi Termelői Piac

Ingatlanvásárlás:
Érdemes ellátogatni egy kirándulás alkalmával, személyesen jobban lehet tárgyalni is 🙂

Az alábbi hozzászólás érkezett: “Baglad – 38 fő

  1. Nagyon szép és nagyon elgondolkodtató.ha úgy álnek anyagilag bele is vágnék egy önelátó életbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.