Bödeháza – 43 fő

Teremtett lélekkel nem találkoztunk, igaz, nap közben volt és nagy meleg. Sík fekvésű a falu, láttunk szép szekereket, majdnem üres buszmenetrend táblát. Kevés az autóforgalom, teherautó forgalom meg pláne nincs. Van jó levegő, eladó ház szép földekkel, egyet le is fotóztunk. Nem csak erre a falura vonatkozik, de úgy látszik, az embereknek maguknak kell új életet vinni a faluba, akkor is, ha fentebbről nem jön segítség. Ha már van két-három dolgos család, elszánt, erős kezek, csak szervezés és kitartás kérdése, míg megvalósulhat valamilyen szinten az önellátás, el lehet látni közeli éttermeket helyi termékkel, vagy intézményeket, piacra járni, cserélni. Közel van az Őrség, a Hetés, így a programturizmusra is lehet építeni. Én felvenném a kapcsolatot a Mesés Hetés közösséggel, próbálnék a tevékenységükbe is bekapcsolódni, a település akár a Mesés Hetés Zöldút aktív részese is lehetne. A faluban láttunk egy Hetési Tájboltot, ahol a tájegység hagyományait mutatják be. Kívánok Bödeházának is olyan polgármestert, aki ideje nagy részét annak szenteli, hogy megismerje és átültesse a gyakorlatba a rövid élelmiszerellátási láncokat és alkalmazásának lépéseit. Na, ez nagyon szakmai lett, magyarul: aki segítené a fiatalok leköltözését, gazdálkodóvá válását és a megtermelt javak értékesítését.

Séta a faluban

Közelben levő nagyvárosok:
Lenti: 11,9 km
Őriszentpéter: 37,4 km
Zalaegerszeg: 52,1 km
Körmend: 56,3 km

Kinek ajánljuk?
Fiataloknak, de bármelyik korosztálynak, akik összefogva a már ott élőkkel gazdálkodásba kezdenének. Eljárhatnának közösen piacra, értéket teremtve a helyi élelmiszernek. Elláthatnának a közelben éttermeket, közétkeztetést a megtermelt élelmiszereikkel.

Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot?
Polgármesteri Hivatal
Facebook oldaluk nincs
Mesés Hetés oldala
A közelben működik a Borostyán Szociális Szövetkezet boltja
A Lenti termelői Piac
Őrségi Termelői Piac

Ingatlanvásárlás:
Érdemes ellátogatni egy kirándulás alkalmával, van olyan pihentető, mint egy wellnessben eltöltött semmittevés, sőt! És személyesen jobban lehet tárgyalni is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.