Megyer – 13 fő

Itt is egy mondaton belül el lehet érni a falu végére, kettes váltófokozatban. Szinte csupa felújított házacska, mindegyik előtt tábla, a ház nevével. A falunak budapesti polgármestere van, egy jó turisztikai fogással élesztette újra a falut: megvásároltak házakat, illetve a helyiek is csatlakoztak a kezdeményezéshez, szépen felújították és berendezték őket, amiket kiadnak esküvőkre, rendezvényekre. Két ezermester úrral beszélgettünk, megtudtuk, nincs eladó ház a faluban, jól megy a turisztikai vállalkozás, van két osztrákká lett ház is, valamint szarvasbőgést hallgatnak fogmosás közben. Szerveznek csapatépítést, vidéki esküvőt, számos kerékpárúr van a környéken, télen pedig a bölléreké a staféta. Ragyogó honlapja van a településnek.
Innen már úgy néz ki, nem vezet út az önellátás, a hagyományos falusi élet, a mezőgazdaság újjáélesztése felé. Mégis egy lépés lehet, aki a környékre látogat, kedvet kaphat vidékre költözni és kertet művelni.

Séta a faluban

Közelben levő nagyvárosok:
Sümeg: 12,4 km
Sárvár: 32,4 km
Zalaegerszeg: 48,6 km
Ajka: 42,4 km

Kinek ajánljuk?
Vidéki programokra, túrákra, gasztronómiai élményekre vágyóknak, romantikus esküvő előtt állóknak, táborokat szervezőknek.

Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot?
Polgármesteri hivatal
A város honlapja 
Esküvőkre a Megyer Pajta
Érdekesség: Megyer Camp Fesztivál
Érdekesség: kibérelhető az egész falu is.

Ingatlanvásárlás:
Nincs eladó ingatlan a faluban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.