Nemesmedves – 34 fő

Inkább erdő, mint falu, kitüntetés lehet az élettől itt élni. Négyszer álltunk meg a település felé vezető úton fotózni, olyan lágy hajlatban követi a fenyősor az út kanyarulatát, lombszoknyája alatt megyünk. Odaérve-kiszállva halkan koppantom a telefont a kocsi tetejére, az emlékmű tanknál állunk. Hallani a csendet, az a fajta, amitől megadod magad a mindenségnek, a lélek megnyújtott tésztaként a konyhaasztalon pihen. Az adatok szerint 13 ház van a faluban, senkivel nem találkozunk, nem sikerült egyetlen képet se készíteni zöldségeskertről, se tyúk, se malac nem beszél. Biztos vannak okok, hogy a hatalmas birtokon csak a fűvel éri meg birkózni, nem tudhatom, de jel a hanyatlás erősödésére. Ha nem vagy odakötözve cérnavékony répaszállal, ha nem sietsz haza a palántákat frissíteni vízzel, leforrázni a darát, nem lesz igazi élet. Ember lesz, ház lesz, fű lesz, de nincs élő kapcsolat, nincs élet-átvitel. A fűnyíró markolatának fogdosásától nem kel ki mag, a gyökéren reccsenő betolt ásótól igen. Az elektromos garázsajtó gombjának megnyomásától sem, az istállóban odébb taszajtott tehéntől igen. Nem láttunk eladó ház táblát, a postaládát gyönyörűségesen körbefalta egy ezüstfenyő.

Séta a faluban

Közelben levő városok:
Németújvár (A): 12,4 km
Körmend: 21,7 km
Szombathely: 39 km
Zalaegerszeg: 52,6 km

Kinek ajánljuk?
Kirándulóknak, akik egy csepp nyugalomra vágynak. Ausztria közelsége miatt (gondolom) szinte csak nívós ingatlanokat láttunk, nem tűnik valószínűleg, hogy a gazdálkodás lehetősége lenne kibontakozóban.

Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot?
Polgármesteri Hivatal
A falu honlapja

Facebook oldaluk nincs/nem találtam

Vannak helyi élelmiszerrel kapcsolatos kezdeményezések:
Őrségi Termelői Piac
Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft.

Ingatlanvásárlás:
Nem láttunk eladó táblát, érdemes ellátogatni egy kirándulás alkalmával, remek kikapcsolódás és pihenés is egyben, személyesen jobban lehet tárgyalni is. Interneten csak eladó telket találtam elég magas áron, valószínűleg az osztrák határ közelsége miatt.

 

 

2 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Nemesmedves – 34 fő

  1. Ahol nem termelnek semmit legalabb az erdot hagyjak visszanoni , ne a fuvet vagdossak! Vagy ha igen , akkor kaszaljak!

  2. Elég nehezen fog újjáéledni ez a település ha az egyetlen jelenleg eladó (igaz, körbekerített) telke (2,4 ha) 48 millió forint. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.