Pusztaapáti – 20 fő

Varázsol a falu felé vezető út, fenyők vigyázzállásban, ringató kanyarok. Egy darab utca az egész, olyan kicsi, húsz fő, huszonegy ház. Néhol karácsonykor ülnek az asztal körül ennyien. Nyugdíjas házaspárral beszélgetünk, kevés az inger, nincs közösségi élet, unatkoznak, tévét néznek. A kertekben néhol konyhakert, aztán inkább fű, meg hosszú hajú gyom az elhagyott részeken. Sajnos el vagyunk kanyarodva és olyan nehéz megtartani a kormánykereket, akkora az ár. Megépül a dobozáruház és a házasszony eldobja a kapát, kilakoltatja az ólakat az olcsóbb hitványért. Kialakult a tömegtumor, sokan hiszik, ha valami olcsó, az remek. Szép lenne elsétálni a kertvégbe és nézni messzire sokáig, valóban kellett-e sokkal több a susogó kiserdőnél, sáros orrú malackáknál, behordott széna illatánál? A huszonegy házból kettő már német tulajdon, hallom egyre, nagyon sokat vesznek, ez igazán félelmetes. Nemrég költözött a faluba két negyvenes éveiben járó család, talán ők valamit elkezdenek. Még egy idős Levi’s nadrágos bácsi beenged a kertjébe lefényképezni az alacsony kutacskát az udvarában. A verandát subahímzés díszíti, fáradt színű kacsákkal. Kollektíven el vagyunk fénytelenedve.

Séta a faluban

Közelben levő városok:
Lenti: 20,3 km
Zalaegerszeg: 35,7 km
Körmend: 43,6 km

Kinek ajánljuk?
Fiataloknak, de bármelyik korosztálynak, akik összefogva a már ott élőkkel gazdálkodásba kezdenének. Eljárhatnának közösen piacra, értéket teremtve a helyi élelmiszernek, elláthatnának a közelben éttermeket, közétkeztetést a megtermelt élelmiszereikkel, szervezhetnének egy bevásárló közösséget Turisztikai célú vállalkozásba is érdemes belekezdeni, van vadászat a környéken, a faluban vadászház.

Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot?
Polgármesteri Hivatal
A falu honlapja
Facebook oldaluk nincs/nem találtam.

Vannak helyi élelmiszerrel kapcsolatos kezdeményezések, érdemes megnézni a linkeket, vásárlóként, vagy termelőként csatlakozni:
Mesés Hetés oldala: http://www.hetesonline.hu/
A közelben működik a Borostyán Szociális Szövetkezet boltja
A Lenti termelői Piac
Őrségi Termelői Piac

Ingatlanvásárlás:
Nem láttunk eladó táblát, érdemes ellátogatni egy kirándulás alkalmával, remek kikapcsolódás és pihenés is egyben, személyesen jobban lehet tárgyalni is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.