Magyarföld – 37 fő

Miért is lett ez a sorrend az első körben bejárt zalai falvak között, hogy épp Magyarfölddel végeztünk? Hadd higgyek most abban, hogy üzeni, nem fejlődés, nem irány, ha külföldi megveszi a házat és felújítja. Néha eljön, levágja a füvet, leporolja a spalettákat. És akkor mi van? Élet ettől nem lesz újra a vidéken, nem fejlődik csíra a földben, ugyanúgy pusztul lélekben minden. Magyarföldön is beszöktünk magányos kúrába, téglából van, érdemes nekiállni, ha az első években nem is tökéletes a vakolat kívülről, teljesen alkalmas lakni. Itt már az Őrség déli részén vagyunk, nyugodtan össze lehetne kötni a vendéglátást a termeléssel. Nem kell sok szoba, de az a néhány vándor egy falusi portán látva az életet sokkal többet kap. Látja a gazdasszony igyekezetét, sürgését, a gazda küzdelmét a reggeli tűzifával. Talán elindulhat benne valami.
Híres a Magyarföldi Fatemplom, minden évben nagy látogatottságú fesztivált rendeznek. Vannak eladó házak, kertek, amit találtunk, lefotóztuk, megtaláljátok az albumban. A Szentgyörgyvölgyi Tájvédelmi Körzetben fekszik a falu, ennek megfelelően bújós-lankás, vadregényes kertekkel. Elég sok termelői piac, szövetkezet van a közelben, velük kapcsolatot teremtve biztos, hogy könnyen gazdára talál a kertben termett holmi.

Séta a faluban

Közelben levő nagyvárosok:
Őriszentpéter: 10,6 km – itt működik az Őrségi Termelői Piac
Lenti: 24,9 km
Szentgotthárd: 30,5 km
Körmend: 38,2 km
Zalaegerszeg: 46,7 km

Kinek ajánljuk?
Fiataloknak, de bármelyik korosztálynak, akik összefogva a már ott élőkkel gazdálkodásba, falusi vendéglátásba kezdenének. Eljárhatnának közösen piacra, értéket teremtve a helyi élelmiszernek. Elláthatnának a közelben éttermeket, közétkeztetést a megtermelt élelmiszereikkel.

Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot?
Polgármesteri Hivatal
A város honlapja
Facebook oldaluk

Mesés Hetés oldala
A közelben működik a Borostyán Szociális Szövetkezet boltja
A Lenti termelői Piac
Őrségi Termelői Piac

Ingatlanvásárlás:
Érdemes ellátogatni egy kirándulás alkalmával, megérezni a település hangulatát, és személyesen jobban lehet tárgyalni is 🙂

9 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Magyarföld – 37 fő

  1. Az egykor sárga kúriaszerű épületetbszívesen megmenteném. Van bővebb infó róla? Eladó vagy teljesen kihalt?

  2. Nem volt rajta eladó tábla, lakatlan a ház, szerkezetileg jónak tűnt. Én azt javaslom, nézz még 2-3 ingatlant, ami számításba jöhet és látogass el a falvakba. Közel vannak egymáshoz, és a falubeliek barátságosak, segítőkészek.

  3. igazából kéne csinálnotok egy hirdetést mert sok fiatal akar a városokból kiszakadni manapság és gazdálkodásból élni 🙂 vagy egy netes oldalt vidéken újrakezdőknek szerintem van is ott megosztani a földterülettel rendelkező kihalófélben lévő falvak listáját mert aki gazdálkodni akar az vesz földet leköltözik családdal kell ház régi településeken általában állattartásra használható épületek is vannak, a gondozatlan udvarokat pedíg lekerítik ami nincs tesznek bele egy két tyúkot. tisztántartják a portát, tojnak amit el lehet adni meg lehet enni, húsuk is ehető. 😀 pár éve az utcánkban is volt 5 eladó ház ahol lakom meg a faluban is, de 4-5 gyerekes családok jönnek le kecskemétről komlóról pestről mert gyönyörű vidéken és az ilyen újrakezdők szeretnék csinálni, az ottaniak pedig meg tudják mutatni nekik, hogy is kell. amíg még vannak persze.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.