Szijártóháza – 25 fő

Eladó ház van 3 MFt körül, és lámák.

Ahogy közeledünk az Őrséghez, egyre több a falvakban a tájegységre jellemző múlt századi épület. Árnyékos parkolót keresve botlottunk bele a láma farmba, az osztrák tulajdonos és a barátja valószínűleg már hamarabb észrevették, hogy megérkeztünk, mert amikor kiértünk az útra, már kiabáltak, hogy kerüljünk közelebb. Éppen a verandán hűsöltek és valami friss nedűt iszogattak. Több ház van már osztrák és német tulajdonban, de van még eladó ház, őszintén szólva nem emlékszem a fotókat végignézve, melyik lehetett az. Most is azt mondom, ha valaki elszánja magát, személyesen kell elmenni a falvakba, megérezni, melyik lenne a legkedvesebb.
Egy komplett farmra sikerült behatolnunk, akadály nélkül, istállók, kukoricagórék áhítoztak gondos kezek után. A múlt századi téglaépület jó állapotban, kis vakolás, festés, ablakcsere és már mehet is a tűzhelyre a vasárnapi leves. Ebben a régióban már érdemes a turisztikára is gondolni, a gazdálkodás mellett szálláshelyadásból is csoroghat be egy kis pénz.
Amúgy 2 térképet, GPS-t, google maps-et és személyes érdeklődést is használtunk, itt mégis áttévedtünk egy gyönyörű erdei úton Szlovéniába.

Séta a faluban

Közelben levő nagyvárosok:
Lenti: 9,3 km
Őriszentpéter: 34,7 km
Zalaegerszeg: 49,4 km
Körmend: 53,6 km

Kinek ajánljuk?
Fiataloknak, de bármelyik korosztálynak, akik összefogva a már ott élőkkel gazdálkodásba kezdenének. Elláthatnának a közelben éttermeket, közétkeztetést a megtermelt élelmiszereikkel. Turisztikában gondolkodóknak is ajánlanám.

Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot?
Polgármesteri Hivatal
Facebook oldaluk nincs.

Ingatlanvásárlás:
Érdemes ellátogatni egy kirándulás alkalmával, van olyan pihentető, mint egy wellnessben eltöltött semmittevés, sőt! És személyesen jobban lehet tárgyalni is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.