Kozmadombja – 37 fő

Van egy darab utca, a partján néhány ház, majdnem ezer éves település, a török időkben egyszer már elnéptelenedett, akkor nagybirtokosok betelepítésével élesztették újra a falut. Fordult egy szépet a világ kereke, és ma is ugyanez az esély – ha odaköltözik pár család, aki szó szerint kezébe veszi a földet, igába hajtja az évszakokat, lesz élet. Úgy látszik, mindig az tartja meg a vidéket, ha vannak többen, akik foglalkoznak élelmiszer termeléssel, magokat vetnek, kakas nyakának kést eresztenek. Szőlőlugasos eladó ház kertjébe szökünk be, az ajtó kékjét az idő emésztette hibátlanra, a kis teraszon elférne metszett üvegpoharakba egy kis savanyú bor. Fogná a gazda, és visszaigazítaná függőlegesbe a megindult kutat. Rendet teremtene a kócos szőlőlevelek között, előhozná a szerszámait és lecserélné a gyomot friss zöldségpalántákra. Ügyes kezeivel ácsolna egy jövőt a családjának, a falunak, a megmaradásnak. Szoknyás műemlék harangláb szolgálja a lelkiséget a faluban. Isten nem múlik el ember mellől, együtt mennek, hiába bújtunk el előle, ő ugyanolyannak fog látni.

Séta a faluban

Közelben levő városok:
Lenti: 17,8 km
Körmend: 32,7 km
Zalaegerszeg: 34,1 km
Szombathely: 57,8 km

Kinek ajánljuk?
Fiataloknak, de bármelyik korosztálynak, akik összefogva a már ott élőkkel gazdálkodásba kezdenének. Eljárhatnának közösen piacra, értéket teremtve a helyi élelmiszernek, elláthatnának a közelben éttermeket, közétkeztetést a megtermelt élelmiszereikkel, szervezhetnének egy bevásárló közösséget.

Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot?
Polgármesteri Hivatal
A falu honlapja

Facebook oldaluk nincs/nem találtam

Vannak helyi élelmiszerrel kapcsolatos kezdeményezések:

Mesés Hetés oldala
A közelben működik a Borostyán Szociális Szövetkezet boltja
A Lenti termelői Piac
Őrségi Termelői Piac
Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft.

Ingatlanvásárlás:

Láttunk eladó táblát, érdemes ellátogatni egy kirándulás alkalmával, remek kikapcsolódás és pihenés is egyben, személyesen jobban lehet tárgyalni is.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.