Ramocsa – 40 fő

Nem tudom, a Wikipédiának higgyek, vagy a faluban hallottaknak, az internet szerint 43-an laknak. Gondolom, végül is 3 fő ide, vagy oda… aztán rájövök, nagyon sokat számít, ez a lakosság majd tíz százaléka, nem mindegy, hogy mi van velük. Az egyik legközelebbi kis település az Őrség aljánál, szépen sorjáznak a tájegységre jellemző házak. És mennyivel közelebb vagyunk így a fizikai valósághoz, mint a mostanában alkalmazott építéseknél! Barkácsáruház helyett erdőbe mennek a mesterek, vakolóanyag vásárlás helyett lehajolnak a gödrökhöz és kezükkel-lábukkal meggyúrják az agyagot. Gyönyörű és hibátlan aszfaltos út vezet a faluhoz, iskolája sose volt, régen Eszterházyak is birtokosok voltak itt. Csodaszép eladó házat láttunk, a képek között a fehér ház, előtte piros rózsával, mellette 3 gazdasági épülettel. A kedves szomszéd néni a tulajdonos, kisétált hozzánk, amikor látta, hogy nézelődünk. ott a meleg nyári aszfalton 3-4 millió forintot mondott rá, egy hold földdel. Egyetlen utca van, ha valaki megy, eltéveszteni nem lehet. Valahogy azt szeretném mondani, vissza kell találni a gyökerekhez, a kézzel fogható, földben megbúvó valódi gyökerekhez. Ha krumpli formája van, megsütni, megenni, ha répa, és jó sok, a fölösleget elvinni a közeli termelői piacra eladni.

Séta a faluban

Közelben levő nagyvárosok:
Őriszentpéter: 11,7 km – itt működik az Őrségi Termelői Piac
Lenti: 20,7 km
Szentgotthárd: 32,9 km
Körmend: 39,3 km
Zalaegerszeg: 44,1 km

Kinek ajánljuk?
Fiataloknak, de bármelyik korosztálynak, akik összefogva a már ott élőkkel gazdálkodásba kezdenének. Eljárhatnának közösen piacra, értéket teremtve a helyi élelmiszernek. Elláthatnának a közelben éttermeket, közétkeztetést a megtermelt élelmiszereikkel.

Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot?
Polgármesteri Hivatal
Facebook oldaluk: nincs

Mesés Hetés oldala
A közelben működik a Borostyán Szociális Szövetkezet boltja
A Lenti termelői Piac
Őrségi Termelői Piac

Ingatlanvásárlás:
Érdemes ellátogatni egy kirándulás alkalmával, személyesen jobban lehet tárgyalni is 🙂

6 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Ramocsa – 40 fő

  1. Igen, itt találtunk, írtam is a szövegben:
    “Csodaszép eladó házat láttunk, a képek között a fehér ház, előtte piros rózsával, mellette 3 gazdasági épülettel. A kedves szomszéd néni a tulajdonos, kisétált hozzánk, amikor látta, hogy nézelődünk. ott a meleg nyári aszfalton 3-4 millió forintot mondott rá, egy hold földdel. “

  2. A mi falunk Erdelyben, Szekelyfoldon talalhato, Szekelymuzsna, van nekunk egy nevezetes hatarreszunk, ami a Ramocsa nevet viseli…Erdekelne a falu nev eredete. Cimem: karsaikinga@gmail.hu.

  3. Két képet is láttam a cikkben egykori háza(im)ról. Budapestiként kívántam ott jövőt tervezni, de az élet más felé sodort. A wikipédiára is én írtam az első bejegyzést ramocsáról, akkor pillanatnyilag 40 fő volt a lakosság, de örülök, hogy azóta frissült az oldal és gyarapodott a népesség. Valóban varázslatos egy hely, a környező erdők állat és növény (valamit gomba) állományáról is hosszasan lehetne mesélni. Köszönöm a cikket, jó volt nosztalgiáznom egy kicsit. 🙂 🙂 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.